Artiklar

Här hittar du nyheter, tips, lanseringar och mycket ginspiration

Event

Copenhagen Gin Fest 2024

Copenhagen Gin Fest har i många år varit årets stora event för oss. I år var första gången i ny lokal, men också sista gången ginfesten arrangeras i nuvarande format.

Recension

Revsunds Distillery Mylta Gin Cask Edition 2023

Nu släpps den nya årgången av Revsunds Mylta Cask i en begränsad upplaga om endast 420 flaskor. Smaksatt med hjortron och kardemumma, fatlagrad i 20 veckor på Sherry-fat och tappad på hela 48%. Vi har haft möjlighet att prova en flaska inför släppet och vi är riktigt imponerade.

Recension

Hernö Spritakademien ’24 Dry Gin

Nu släpper Hernö, i samarbete med Spritakademin, en fatlagrad gin i limiterad upplaga, och vi har haft möjlighet att prova den inför släppet.

Vårt ginår 2023

Oj, vilket ginår vi har haft! Aldrig tidigare har vi haft så många och spännande saker på gång inom vårt gin-predikande. Under 2023 har vi haft möjlighet att prata mer om gin än någonsin, i poddar, på mässor och annat, där vårt fokus och passion framför allt är svensk gin.

Recension

Swallows & Spirits Ginnamon

Det här är den tredje produkten från Swallows & Spirits, en gin med otroligt mycket kanelsmak, kallad Ginnamon.

Gin & Tonic-provning

Öl & Spritmässan i Stockholm

På Öl & Spritmässan i Stockholm den 6 och 7 oktober genomförde vi två utsålda GT-provningar på temat svensk GT. Vi provade fem väldigt olika ginsorter som representerade varsin gintyp, kombinerade dem med tonic från Hammars Bryggeri och utvalt garnityr.

Recension

MIC DROP ”APPLE" Ultra Premium Dry Gin

Mic Drop lanserade sin första produkt Classic hösten 2021 och har därefter släppt ett par limiterade utgåvor och sedan byggt på serien. En gin som startade som en limiterade kallades för Winter och vi gav oss ut i naturen en krispig vinterdag för att testa den ordentligt.

Recension

Hernö Botanical Flavoured Gin

Nyligen släppte Hernö sin första nya gin, bortsett från limiterade släpp, sedan Pink BTL Gin som kom 2020. Den här är, precis som föregångaren, ett statement mot saker som Hernö ogillar i utveckling inom gin-industrin, i det här fallet buzz words. Hernö Botanical Flavoured Gin är en ”no buzzword gin” vilket de menar är en avskalad gin med endast två botanicals och inget extra snack. Självklart är enbär av dem, och den andra är korianderfrö.

Åk till toppen