Artiklar

Här hittar du nyheter, tips, lanseringar och mycket ginspiration

Recension

Tektor Fresh Hops Gin 2023

På Gotland lyckas Tektor Cigars inte bara producera sina cigarrer, utan också odla sin tobak. Inte så konstigt att de och Gotland Spirits, som gör egen råsprit på lokalt vete, fann varandra i ett samarbete.Tillsammans har de skapat en väldigt annorlunda gin, på 42%, kryddad med b.a. humle och framtagen för att passa till cigarr.

Recension

Valkyria Green Gin Navy Strength

Det här är annorlunda, väldigt annorlunda och väldigt bra. Henrik Méróvingian på Valkyria var först i Sverige med att producera Absint och har vunnit internationella priser med sin absint innan han under 2022 bestämde sig för att släppa en gin. Och han gör det med stolthet i sina absint-rötter.

Event

Copenhagen Gin Fest 2024

Copenhagen Gin Fest har i många år varit årets stora event för oss. I år var första gången i ny lokal, men också sista gången ginfesten arrangeras i nuvarande format.

Recension

Revsunds Distillery Mylta Gin Cask Edition 2023

Nu släpps den nya årgången av Revsunds Mylta Cask i en begränsad upplaga om endast 420 flaskor. Smaksatt med hjortron och kardemumma, fatlagrad i 20 veckor på Sherry-fat och tappad på hela 48%. Vi har haft möjlighet att prova en flaska inför släppet och vi är riktigt imponerade.

Recension

Hernö Spritakademien ’24 Dry Gin

Nu släpper Hernö, i samarbete med Spritakademin, en fatlagrad gin i limiterad upplaga, och vi har haft möjlighet att prova den inför släppet.

Vårt ginår 2023

Oj, vilket ginår vi har haft! Aldrig tidigare har vi haft så många och spännande saker på gång inom vårt gin-predikande. Under 2023 har vi haft möjlighet att prata mer om gin än någonsin, i poddar, på mässor och annat, där vårt fokus och passion framför allt är svensk gin.

Recension

Swallows & Spirits Ginnamon

Det här är den tredje produkten från Swallows & Spirits, en gin med otroligt mycket kanelsmak, kallad Ginnamon.

Åk till toppen