Referenser

Vad vi gör och har gjort

Artiklar, recensioner och andra skriverier

Jens är en av huvudförfattarna till "Svensk Gin - Drinkar, destillerier och drömmare". Han startade som gästskribent på den australiensiska siten Martini Whisperer och har skrivit om svensk gin till det danska magasinet Whiskey & samt en artikel om Dry Martini för SvD.

Jens är administratör och medstiftare till Sveriges största gin-grupp på Facebook, Vi som älskar gin.

Vi har recenserat nya produkter för Hernö och många, många flera svenska producenter och skrivit produktbeskrivningar för Torstad samt tagit fram smaknoter för Mic Drop.

Produktframtagningar

Vi arbetar fortlöpande med Hammars Tonics och var delaktiga i framtagningen av Hammars Ocean.

Vi har medverkat med två limited editions för Lydéns, ”Svensk Gin” och ”The Friendly Gin”, den sistnämnda togs fram för ett IT-event i Danmark.

Vi varit med i smakpaneler bland annat för Åre, Lydéns och Fulltofta Gård & Bryggeri 1766.

Event, mässor och provningar

Jens har jobbat på En öl & Whiskymässa för Stockholms Bränneri, jobbat med Gin Tonic Festival Sweden 2022 och är med i juryn för Gin & Tonic Awards Sweden.

Vi har arrangerat gin och GT-provningar samt anordnat GT-bar.

Drinkmässan 2023 anordnade vi flera GT-provningar och höll i presentationer.

Drinkar och smakkombinationer

Vi arbetar fortlöpande med Hammars Tonics bland annat med att hitta rätt kombinationer av gin och tonic. Liknande arbete görs också för flera nya ginprodukter.

Till Drinkmässan skapade vi drinken Glenn Collins i samarbete med Fjäre Gin, podden Göttänna och Odd Island Brewing. I samband med det skapade vi också en cider-baserad drink med samma aktörer.

Föreläsningar

Jens har föreläst på en YH-utbildning och deltagit i en livesändning om Dry Martini med Skånska Spritfabriken. Vi anlitas också av Hammars Bryggeri på mässor och event för att prata om gin och tonic.

Åk till toppen