Event

Copenhagen Gin Fest 2024

Copenhagen Gin Fest har i många år varit årets stora event för oss. I år var första gången i ny lokal, men också sista gången ginfesten arrangeras i nuvarande format.

Copenhagen Gin Fest 2024

Copenhagen Gin Fest har arrangerats ända sedan 2017 och tidigare varit i en gammal lokomotivverkstad i utkanten av Vesterbro. Efter pandemin har antalet utställare och besökare minskat så i år var det dags för en mindre lokal, på Frederiksberg i de mer centrala delarna av Köpenhamn. Även om lokalen inte erbjöd samma charm och rustik som den tidigare så var mässan väldigt lyckad. Lokalen var bra anpassad för antalet utställare och besökare, det blev sällan trångt och det fanns mycket att upptäcka. I år var det flera svenska utställare än tidigare, Nordmarken, Skrea Backe, Revsunds, Swallows & Spirits, Wet City Spirits och Norrbottens Destilleri deltog.

Det är stor skillnad på svenska och danska mässor pga alkoholregler. Här bjuds det på alla smakprover och vi hinner prova många gin på de tre timmarna ett pass varar, dessutom säljs produkter här så vi kom som vanligt hem med några nyinköpta flaskor. I övrigt finns allt från små danska producenter till de stora internationella drakarna som Tanqueray, Hendrick´s och Bomabay, plus en hel del däremellan från olika länder. Hendrick´s hade som vanligt en spännande monter och i ett avskärmat rum kunden man få provsmaka nyheten Hendrick´s Grand Cabaret, som vi kommer att återkomma till framöver.

Det bästa med mässan är dock alla möten med fantastiska utställare, producenter, importörer och vänner bland besökarna. Vi ser redan fram emot nästa år då arrangören Jacob lovar en ny stor mässa och flera mindre event.


Klocktornet Fräkne Torr Gin

Det lilla destilleriet i Bohuslän släppte nyligen sin tredje gin, en mer klassisk Dry Gin än de tidigare två, men med tydliga influenser av Bohuslän. Fräkne Torr är namnet på deras London Dry, den är fullmatad med enbär, och för att den ändå ska få den Bohuslänska identiteten så har de tillsatt en nypa tång och ett uns musselskal innan den destilleras två gånger i deras potstill, vilket gör den väldigt mild, torr och balanserad.

Drajja

Lydén Distillery har i samarbete med Gin Swedens Jens Josefsson tagit fram DRAJJA. DRAJJA är en färdigblandad Dry Martini på flaska, som avnjutes bäst direkt från frysen, i ett kylt glas tillsammans med antingen oliver, syltlökar eller citronzest.

Västerås Gin

Salar och Emmelie driver Västerås Destilleri, och om man gör gin i Västerås så kommer givetvis kravet om att ta fram en gurkgin. Det tog paret tre år innan de gav med sig, men nu kan vi äntligen njuta av en ekologisk Västerås Gin med smak av bl.a. gurka.

Åk till toppen