Event

Copenhagen Gin Fest 2024

Copenhagen Gin Fest har i många år varit årets stora event för oss. I år var första gången i ny lokal, men också sista gången ginfesten arrangeras i nuvarande format.

Copenhagen Gin Fest 2024

Copenhagen Gin Fest har arrangerats ända sedan 2017 och tidigare varit i en gammal lokomotivverkstad i utkanten av Vesterbro. Efter pandemin har antalet utställare och besökare minskat så i år var det dags för en mindre lokal, på Frederiksberg i de mer centrala delarna av Köpenhamn. Även om lokalen inte erbjöd samma charm och rustik som den tidigare så var mässan väldigt lyckad. Lokalen var bra anpassad för antalet utställare och besökare, det blev sällan trångt och det fanns mycket att upptäcka. I år var det flera svenska utställare än tidigare, Nordmarken, Skrea Backe, Revsunds, Swallows & Spirits, Wet City Spirits och Norrbottens Destilleri deltog.

Det är stor skillnad på svenska och danska mässor pga alkoholregler. Här bjuds det på alla smakprover och vi hinner prova många gin på de tre timmarna ett pass varar, dessutom säljs produkter här så vi kom som vanligt hem med några nyinköpta flaskor. I övrigt finns allt från små danska producenter till de stora internationella drakarna som Tanqueray, Hendrick´s och Bomabay, plus en hel del däremellan från olika länder. Hendrick´s hade som vanligt en spännande monter och i ett avskärmat rum kunden man få provsmaka nyheten Hendrick´s Grand Cabaret, som vi kommer att återkomma till framöver.

Det bästa med mässan är dock alla möten med fantastiska utställare, producenter, importörer och vänner bland besökarna. Vi ser redan fram emot nästa år då arrangören Jacob lovar en ny stor mässa och flera mindre event.


Tektor Fresh Hops Gin 2023

På Gotland lyckas Tektor Cigars inte bara producera sina cigarrer, utan också odla sin tobak. Inte så konstigt att de och Gotland Spirits, som gör egen råsprit på lokalt vete, fann varandra i ett samarbete.Tillsammans har de skapat en väldigt annorlunda gin, på 42%, kryddad med b.a. humle och framtagen för att passa till cigarr.

Valkyria Green Gin Navy Strength

Det här är annorlunda, väldigt annorlunda och väldigt bra. Henrik Méróvingian på Valkyria var först i Sverige med att producera Absint och har vunnit internationella priser med sin absint innan han under 2022 bestämde sig för att släppa en gin. Och han gör det med stolthet i sina absint-rötter.

Åk till toppen