Vårt ginår 2023

Oj, vilket ginår vi har haft! Aldrig tidigare har vi haft så många och spännande saker på gång inom vårt gin-predikande.
Under 2023 har vi haft möjlighet att prata mer om gin än någonsin, i poddar, på mässor och annat, där vårt fokus och passion framför allt är svensk gin.

Vårt ginår 2023

Vi har arbetat på ett flertal mässor under året. På Drinkmässan i Göteborg arrangerade vi flera GT-provningar både för besökare och branschfolk, på Stockholm Gin Fest jobbade Jens i Hammars monter och gjorde blindprovningar, på Gin & Tonic Festival Dylta Bruk körde vi en Martini masterclass, jobbade i Hammars monter och med Gin & Tonic Awards. På Öl & Spritmässan i Stockholm genomförde vi två utsålda GT-provningar på temat svensk GT. Vi har också jobbat med gästspel på Læsø tillsammans med Læsø Saltsyderi och Kyflinge Gin Distillery. Utöver det så har vi besökt Copenhagen Gin Fest, utan att arbeta, vilket gav oss mycket tid att nätverka och skapa kontakter.

På vårt resande runt om i Sverige har vi hunnit med att besöka några producenter, Stockholms Bränneri, Kosta Bryggeri & Destilleri, Lydén Distillery samt Norrtälje Bränneri.

Produktutveckling är något som vi verkligen brinner för och efter att ha samarbetat med Hammars Bryggeri i flera år så fick vi nu möjligheten att vara delaktiga i hela processen med nya Hammars Tonic Ocean. Från skapandet av koncept, till smakframställning och slutligen till att justera in den första skarpa batchen. Direkt från bandet plockades två flaskor och skickades in till tävlingen ’The Tonic & Mixer Masters’ av The Spirits Business där Ocean tilldelades den mest prestigefyllda utmärkelsen – Master.

En ny bok har det hunnits med under året, Jens har tillsammans med Hans-Olov Öberg och Fina Ronge skrivit boken Dagens Gindrink 2024. En härlig, lättsam bok som redan innan år 2024 startar har fått mycket uppmärksamhet och med en strålande recension från Bibliotekstjänst. Vi ser med spänning fram emot att följa läsarnas egna tolkningar av våra recept.

Vår nya hemsida lanserades under året, den ska fyllas med recensioner, reportage, gin-kalender, tips och annat spännande. Vi har recenserat en hel del gin, mestadels svenskt och skrivit en artikel för SVD om Dry Martini. Utöver det så jobbat med sociala medier, inte så aktivt som önskat men det kommer snart mera, och tagit hand om Facebook-gruppen Vi som älskar gin.

En hel del barer, både i Sverige och i Danmark, har besökts där vi har provat goda drinkar och samtalat med duktiga bartenders.

Under året har vi mött en massa otroligt spännande människor i gin-gemenskapen, både nya och gamla vänner.

Nästa år kommer bli ännu mer spännande. Vi planerar att flytta både vårt boende och Gin Sweden HQ till nya adresser och siktar på mer utrymme för bar, foto, filmning och skrivande. Vi har tre otroligt spännande samarbeten på gång, vi har ett gäng flaskor på hyllan som ska testat och recenseras och vi kommer förhoppningsvis medverka på ännu flera mässor och event med provningar och masterclasses. Och så ska vi givetvis hinna med att dricka en massa god gin, goda drinkar och verkligen njuta.

Tacka alla vänner och samarbetspartners för året som gott! Vi ser med spänning fram emot nästa år med flera möten och samarbeten.

Gott Nytt Gin-År!

Jens & Emma – Gin Sweden


Copenhagen Gin Fest 2024

Copenhagen Gin Fest har i många år varit årets stora event för oss. I år var första gången i ny lokal, men också sista gången ginfesten arrangeras i nuvarande format.

Revsunds Distillery Mylta Gin Cask Edition 2023

Nu släpps den nya årgången av Revsunds Mylta Cask i en begränsad upplaga om endast 420 flaskor. Smaksatt med hjortron och kardemumma, fatlagrad i 20 veckor på Sherry-fat och tappad på hela 48%. Vi har haft möjlighet att prova en flaska inför släppet och vi är riktigt imponerade.

Åk till toppen