Nytt destilleri

Swallows & Spirits Distillery släpper sin första gin

I Åkersberga utanför Stockholm startar vännerna Sebastian Forsberg och Adam Malki upp sitt destilleri Swallows & Spirits och släpper sin första produkt,”Swedish Dry Gin”.

Verksamheten grundas i Stockholms Skärgård, i Österskär och det är naturen där som inspirerar smakerna och det är här de valt ut lokala botanicals för en unik gin.

Produktionen görs i en iStill, en modern 500 literspanna byggd i rostfritt stål, som kräver betydligt mindre vatten och el än traditionella kopparpannor enligt Sebastian och Adam.

Receptet har tagit ett år att skapa och målsättningen var att skapa en gin med tydliga svenska influenser, och smaken beskrivs med äpple, honung och morot. Förutom det så används traditionella ginkryddorna som enbär, korianderfrön, svartpeppar, citronskal, cassiabark samt älgört.

Resultatet är en len och mjuk gin som fungerar lika bra som "sipping gin" som i en Gin & Tonic eller en Negroni.

Swallows & Spirits Swedish Dry Gin lanseras nu den 5/12 på hyllan på Systembolaget i Åkersberga, Arninge, Täby Centrum och Jakobsbergs centrum. Den kommer vara beställningsbar till övriga landet från mitten av januari. https://www.systembolaget.se/.../swallows-spirits-3862302/

Mer om Swallows and Spirits kan ni läsa på deras kanaler på Instagram och på Facebook


Kyflinge Gin Saltimporten

Kyflinge träffade jag på för första gången på Gin & Tonis Festivalen i Dylta Bruk förra sommaren.

Skrea Backe Dry Gin

Skrea Strand utanför Falkenberg är en fin plats, en lång sandstrand där man får ha med sig hundar, och någonstans därutanför ligger mitt Læsø.

Åk till toppen