Nytt destilleri

Swallows & Spirits Distillery släpper sin första gin

I Åkersberga utanför Stockholm startar vännerna Sebastian Forsberg och Adam Malki upp sitt destilleri Swallows & Spirits och släpper sin första produkt,”Swedish Dry Gin”.

Verksamheten grundas i Stockholms Skärgård, i Österskär och det är naturen där som inspirerar smakerna och det är här de valt ut lokala botanicals för en unik gin.

Produktionen görs i en iStill, en modern 500 literspanna byggd i rostfritt stål, som kräver betydligt mindre vatten och el än traditionella kopparpannor enligt Sebastian och Adam.

Receptet har tagit ett år att skapa och målsättningen var att skapa en gin med tydliga svenska influenser, och smaken beskrivs med äpple, honung och morot. Förutom det så används traditionella ginkryddorna som enbär, korianderfrön, svartpeppar, citronskal, cassiabark samt älgört.

Resultatet är en len och mjuk gin som fungerar lika bra som "sipping gin" som i en Gin & Tonic eller en Negroni.

Swallows & Spirits Swedish Dry Gin lanseras nu den 5/12 på hyllan på Systembolaget i Åkersberga, Arninge, Täby Centrum och Jakobsbergs centrum. Den kommer vara beställningsbar till övriga landet från mitten av januari. https://www.systembolaget.se/.../swallows-spirits-3862302/

Mer om Swallows and Spirits kan ni läsa på deras kanaler på Instagram och på Facebook


Tektor Fresh Hops Gin 2023

På Gotland lyckas Tektor Cigars inte bara producera sina cigarrer, utan också odla sin tobak. Inte så konstigt att de och Gotland Spirits, som gör egen råsprit på lokalt vete, fann varandra i ett samarbete.Tillsammans har de skapat en väldigt annorlunda gin, på 42%, kryddad med b.a. humle och framtagen för att passa till cigarr.

Valkyria Green Gin Navy Strength

Det här är annorlunda, väldigt annorlunda och väldigt bra. Henrik Méróvingian på Valkyria var först i Sverige med att producera Absint och har vunnit internationella priser med sin absint innan han under 2022 bestämde sig för att släppa en gin. Och han gör det med stolthet i sina absint-rötter.

Åk till toppen