Nytt destilleri

Swallows & Spirits Distillery släpper sin första gin

I Åkersberga utanför Stockholm startar vännerna Sebastian Forsberg och Adam Malki upp sitt destilleri Swallows & Spirits och släpper sin första produkt,”Swedish Dry Gin”.

Verksamheten grundas i Stockholms Skärgård, i Österskär och det är naturen där som inspirerar smakerna och det är här de valt ut lokala botanicals för en unik gin.

Produktionen görs i en iStill, en modern 500 literspanna byggd i rostfritt stål, som kräver betydligt mindre vatten och el än traditionella kopparpannor enligt Sebastian och Adam.

Receptet har tagit ett år att skapa och målsättningen var att skapa en gin med tydliga svenska influenser, och smaken beskrivs med äpple, honung och morot. Förutom det så används traditionella ginkryddorna som enbär, korianderfrön, svartpeppar, citronskal, cassiabark samt älgört.

Resultatet är en len och mjuk gin som fungerar lika bra som "sipping gin" som i en Gin & Tonic eller en Negroni.

Swallows & Spirits Swedish Dry Gin lanseras nu den 5/12 på hyllan på Systembolaget i Åkersberga, Arninge, Täby Centrum och Jakobsbergs centrum. Den kommer vara beställningsbar till övriga landet från mitten av januari. https://www.systembolaget.se/.../swallows-spirits-3862302/

Mer om Swallows and Spirits kan ni läsa på deras kanaler på Instagram och på Facebook


Hernö Botanical Flavoured Gin

Nyligen släppte Hernö sin första nya gin, bortsett från limiterade släpp, sedan Pink BTL Gin som kom 2020. Den här är, precis som föregångaren, ett statement mot saker som Hernö ogillar i utveckling inom gin-industrin, i det här fallet buzz words. Hernö Botanical Flavoured Gin är en ”no buzzword gin” vilket de menar är en avskalad gin med endast två botanicals och inget extra snack. Självklart är enbär av dem, och den andra är korianderfrö.

Drinkmässan i Göteborg

Närmare 7 000 besökare kom till mässan, smakade drinkar besökte utställarna, gick på provningar och föreläsningar.

Åk till toppen