Nytt destilleri

Swallows & Spirits Distillery släpper sin första gin

I Åkersberga utanför Stockholm startar vännerna Sebastian Forsberg och Adam Malki upp sitt destilleri Swallows & Spirits och släpper sin första produkt,”Swedish Dry Gin”.

Verksamheten grundas i Stockholms Skärgård, i Österskär och det är naturen där som inspirerar smakerna och det är här de valt ut lokala botanicals för en unik gin.

Produktionen görs i en iStill, en modern 500 literspanna byggd i rostfritt stål, som kräver betydligt mindre vatten och el än traditionella kopparpannor enligt Sebastian och Adam.

Receptet har tagit ett år att skapa och målsättningen var att skapa en gin med tydliga svenska influenser, och smaken beskrivs med äpple, honung och morot. Förutom det så används traditionella ginkryddorna som enbär, korianderfrön, svartpeppar, citronskal, cassiabark samt älgört.

Resultatet är en len och mjuk gin som fungerar lika bra som "sipping gin" som i en Gin & Tonic eller en Negroni.

Swallows & Spirits Swedish Dry Gin lanseras nu den 5/12 på hyllan på Systembolaget i Åkersberga, Arninge, Täby Centrum och Jakobsbergs centrum. Den kommer vara beställningsbar till övriga landet från mitten av januari. https://www.systembolaget.se/.../swallows-spirits-3862302/

Mer om Swallows and Spirits kan ni läsa på deras kanaler på Instagram och på Facebook


Klocktornet Fräkne Torr Gin

Det lilla destilleriet i Bohuslän släppte nyligen sin tredje gin, en mer klassisk Dry Gin än de tidigare två, men med tydliga influenser av Bohuslän. Fräkne Torr är namnet på deras London Dry, den är fullmatad med enbär, och för att den ändå ska få den Bohuslänska identiteten så har de tillsatt en nypa tång och ett uns musselskal innan den destilleras två gånger i deras potstill, vilket gör den väldigt mild, torr och balanserad.

Drajja

Lydén Distillery har i samarbete med Gin Swedens Jens Josefsson tagit fram DRAJJA. DRAJJA är en färdigblandad Dry Martini på flaska, som avnjutes bäst direkt från frysen, i ett kylt glas tillsammans med antingen oliver, syltlökar eller citronzest.

Västerås Gin

Salar och Emmelie driver Västerås Destilleri, och om man gör gin i Västerås så kommer givetvis kravet om att ta fram en gurkgin. Det tog paret tre år innan de gav med sig, men nu kan vi äntligen njuta av en ekologisk Västerås Gin med smak av bl.a. gurka.

Åk till toppen