Recension

Swallows & Spirits Ginnamon

Det här är den tredje produkten från Swallows & Spirits, en gin med otroligt mycket kanelsmak, kallad Ginnamon.

Swallows & Spirits Ginnamon

 

Det första som slår oss är färgen, härligt djupt guldbrun som en vällagrad konjak.Doften domineras totalt av kanel, påminner om doften som sprids i köket när man kokar risgrynsgröten till jul men med stöttning av enbär och klassiska gintoner.

Den är väldigt len och rund, smaken domineras även den av kanel med gintonerna strax bakom. Eftersmaken är kraftig med stor hetta.

En riktigt sipping-gin, det är vad den är avsedd till. Adam och Sebastian menar att den inte ska användas i GT och efter att ändå försökt pressa den så kan vi bara hålla med, använd den till att njuta den rent eller blanda cocktails med den. Vi gör direkt Negroni, en kall på vanligt sätt men också en varm där vi tar lite extra söt vermouth för en rikligt härlig juldrink. Den kan man givetvis garnera med apelsin som vanligt men man kan också välja mer julinspirerade garnityr som kanelstång, kryddnejlika eller, pomeransskal.

Ginnamon är en unik gin med väldigt mycket karaktär, ändå len och väldigt användbar. Vi kommer testa vidare både med klassiska kryddiga cocktail och med mer nyskapande julinspirerande skapelser. Eller så njuter vi den bara neat, rumstempererad och helst framför en brasa.

Släpp den 6/11 på Systembolaget, 500ml, 44%, 416kr
https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/swallows-spirits-3283302/


Hendrick's Grand Cabaret

Nu släpps äntligen den senaste utgåvan i Hendrick´s limiterade serie ” Cabinet of Curiosities”. Hendrick´s släpper, sedan 2017, en limiterad utgåva som produceras under en kort period och därefter ersätts av en efterföljare.

En Öl & Whiskymässa

På En Öl & Whiskymässa i Göteborg körde vi speedtasting av tre olika gin som matchades med tonic och garnityr. Vi hade med oss tre väldigt nya gin på den svenska marknaden, Klocktornet Fräkne Dry Gin, Celtic Whisper Gin och Hendrick´s Grand Cabaret Gin. Vi använde oss av tre olika tonics, alla från Hammars Bryggeri.

Tektor Fresh Hops Gin 2023

På Gotland lyckas Tektor Cigars inte bara producera sina cigarrer, utan också odla sin tobak. Inte så konstigt att de och Gotland Spirits, som gör egen råsprit på lokalt vete, fann varandra i ett samarbete.Tillsammans har de skapat en väldigt annorlunda gin, på 42%, kryddad med b.a. humle och framtagen för att passa till cigarr.

Åk till toppen