Recension

Swallows & Spirits Ginnamon

Det här är den tredje produkten från Swallows & Spirits, en gin med otroligt mycket kanelsmak, kallad Ginnamon.

Swallows & Spirits Ginnamon

 

Det första som slår oss är färgen, härligt djupt guldbrun som en vällagrad konjak.Doften domineras totalt av kanel, påminner om doften som sprids i köket när man kokar risgrynsgröten till jul men med stöttning av enbär och klassiska gintoner.

Den är väldigt len och rund, smaken domineras även den av kanel med gintonerna strax bakom. Eftersmaken är kraftig med stor hetta.

En riktigt sipping-gin, det är vad den är avsedd till. Adam och Sebastian menar att den inte ska användas i GT och efter att ändå försökt pressa den så kan vi bara hålla med, använd den till att njuta den rent eller blanda cocktails med den. Vi gör direkt Negroni, en kall på vanligt sätt men också en varm där vi tar lite extra söt vermouth för en rikligt härlig juldrink. Den kan man givetvis garnera med apelsin som vanligt men man kan också välja mer julinspirerade garnityr som kanelstång, kryddnejlika eller, pomeransskal.

Ginnamon är en unik gin med väldigt mycket karaktär, ändå len och väldigt användbar. Vi kommer testa vidare både med klassiska kryddiga cocktail och med mer nyskapande julinspirerande skapelser. Eller så njuter vi den bara neat, rumstempererad och helst framför en brasa.

Släpp den 6/11 på Systembolaget, 500ml, 44%, 416kr
https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/swallows-spirits-3283302/


Öl & Spritmässan i Stockholm

På Öl & Spritmässan i Stockholm den 6 och 7 oktober genomförde vi två utsålda GT-provningar på temat svensk GT. Vi provade fem väldigt olika ginsorter som representerade varsin gintyp, kombinerade dem med tonic från Hammars Bryggeri och utvalt garnityr.

MIC DROP ”APPLE" Ultra Premium Dry Gin

Mic Drop lanserade sin första produkt Classic hösten 2021 och har därefter släppt ett par limiterade utgåvor och sedan byggt på serien. En gin som startade som en limiterade kallades för Winter och vi gav oss ut i naturen en krispig vinterdag för att testa den ordentligt.

Hernö Botanical Flavoured Gin

Nyligen släppte Hernö sin första nya gin, bortsett från limiterade släpp, sedan Pink BTL Gin som kom 2020. Den här är, precis som föregångaren, ett statement mot saker som Hernö ogillar i utveckling inom gin-industrin, i det här fallet buzz words. Hernö Botanical Flavoured Gin är en ”no buzzword gin” vilket de menar är en avskalad gin med endast två botanicals och inget extra snack. Självklart är enbär av dem, och den andra är korianderfrö.

Åk till toppen