Recension

Swallows & Spirits Ginnamon

Det här är den tredje produkten från Swallows & Spirits, en gin med otroligt mycket kanelsmak, kallad Ginnamon.

Swallows & Spirits Ginnamon

 

Det första som slår oss är färgen, härligt djupt guldbrun som en vällagrad konjak.Doften domineras totalt av kanel, påminner om doften som sprids i köket när man kokar risgrynsgröten till jul men med stöttning av enbär och klassiska gintoner.

Den är väldigt len och rund, smaken domineras även den av kanel med gintonerna strax bakom. Eftersmaken är kraftig med stor hetta.

En riktigt sipping-gin, det är vad den är avsedd till. Adam och Sebastian menar att den inte ska användas i GT och efter att ändå försökt pressa den så kan vi bara hålla med, använd den till att njuta den rent eller blanda cocktails med den. Vi gör direkt Negroni, en kall på vanligt sätt men också en varm där vi tar lite extra söt vermouth för en rikligt härlig juldrink. Den kan man givetvis garnera med apelsin som vanligt men man kan också välja mer julinspirerade garnityr som kanelstång, kryddnejlika eller, pomeransskal.

Ginnamon är en unik gin med väldigt mycket karaktär, ändå len och väldigt användbar. Vi kommer testa vidare både med klassiska kryddiga cocktail och med mer nyskapande julinspirerande skapelser. Eller så njuter vi den bara neat, rumstempererad och helst framför en brasa.

Släpp den 6/11 på Systembolaget, 500ml, 44%, 416kr
https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/swallows-spirits-3283302/


Copenhagen Gin Fest 2024

Copenhagen Gin Fest har i många år varit årets stora event för oss. I år var första gången i ny lokal, men också sista gången ginfesten arrangeras i nuvarande format.

Revsunds Distillery Mylta Gin Cask Edition 2023

Nu släpps den nya årgången av Revsunds Mylta Cask i en begränsad upplaga om endast 420 flaskor. Smaksatt med hjortron och kardemumma, fatlagrad i 20 veckor på Sherry-fat och tappad på hela 48%. Vi har haft möjlighet att prova en flaska inför släppet och vi är riktigt imponerade.

Åk till toppen