Recension

MIC DROP ”APPLE" Ultra Premium Dry Gin

Mic Drop Sweden lanserade sin första produkt, Classic, hösten 2021 och har därefter släppt ett par limiterade utgåvor och sedan byggt vidare på sin serie. En gin som startade som en limiterade och då kallades för Winter fick vi möjlighet att testa, och vi gav oss ut i naturen en krispig vinterdag i början av året för att testa den ordentligt.

Lyckligtvis uppskattades produkten av konsumenterna till den grad att den blev kvar i Mic Drops ordinarie utbud, och bytte då namn till Apple. I dag finns även ginen Rhubarb med i sortimentet som vi återkommer till framöver.

Men nu tillbaka till Apple. Den produceras precis som övriga i serien i ett nära samarbete med Jonas och gänget på Tevsjö, vilket innebär en hög kvalitet, egengjord bassprit och noggrant framtagna smaker. Etiketten har en iögonfallande design, skapad av konstnären Christian Beijer som också är en av upphovsmännen till Mic Drop. På toppen sitter en pappershätta fastknuten med snöre som försegling, en annorlunda och snygg lösning.

Doften domineras av äpple! Frisk, syrlig doft av äpple som kompletteras med enbär, peppar, ingefära och citron.

I smaken dominerar äpplet igen, ingefäran är tydlig och citron balanserar upp med frisk syrlighet. Peppar, enbär och korianderfrö kommer strax bakom. Eftersmaken är lång, frisk och pepprig. Alkoholhalten ligger på 45% men stör inte, ginen är mjuk och behaglig.

Ginen passar utmärkt som en Gin & Tonic och jag väljer en klassisk Indian Tonic, i mitt fall blir det då en Hammars Original och jag garnerar med äppelskiva. En annan favorit är med Hammars Tonic LE02 Fresh Apple & Quince som ger en härlig en härlig ”kaka-på-kaka” vilket vi gillar så mycket!

Vi gör fler andra drinkar där äppelsmaken får dominera, vad sägs om en ginsour kompletterad med äpplemust eller en French 75 där citronjuicen byts ut mot ACID, en äppelsyra från Sandberg Drink Labs.

Den är också trevlig i en Dry Martinin där jag väljer en mild vermouth som tex Dolin och förstärker smaken lite med ett par dashes av Ferdinans Bitter Apple-lemon thyme.

Serien från Mic Drop Sweden fortsätter att imponera på oss. Priset ligger en bit högre än vad vi är vana vid med svensk craftgin men smak och kvalitet levererar. APPLE är inget undantag, en modern och frisk gin som med doft och smak uppmuntrar oss till spännande drinkar.

Vi följer Mic Drop Sweden med fortsatt spänning och ser fram emot kommande släpp!


Finns på Systembolaget. 464 sek för 500ml,
https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/mic-drop-winter-edition-5873702/

Text av Jens, Foto av Emma. Flaskan är sponsrad av producenten och tonic av Hammars Bryggeri. 


Swallows & Spirits Ginnamon

Det här är den tredje produkten från Swallows & Spirits, en gin med otroligt mycket kanelsmak, kallad Ginnamon.

Öl & Spritmässan i Stockholm

På Öl & Spritmässan i Stockholm den 6 och 7 oktober genomförde vi två utsålda GT-provningar på temat svensk GT. Vi provade fem väldigt olika ginsorter som representerade varsin gintyp, kombinerade dem med tonic från Hammars Bryggeri och utvalt garnityr.

Hernö Botanical Flavoured Gin

Nyligen släppte Hernö sin första nya gin, bortsett från limiterade släpp, sedan Pink BTL Gin som kom 2020. Den här är, precis som föregångaren, ett statement mot saker som Hernö ogillar i utveckling inom gin-industrin, i det här fallet buzz words. Hernö Botanical Flavoured Gin är en ”no buzzword gin” vilket de menar är en avskalad gin med endast två botanicals och inget extra snack. Självklart är enbär av dem, och den andra är korianderfrö.

Åk till toppen