Lydén Destillery x Jens Josefsson

Drajja

Lydén Distillery har, i samarbete med Gin Swedens Jens Josefsson, tagit fram DRAJJA. DRAJJA är en färdigblandad Dry Martini på flaska, som avnjutes bäst direkt från frysen, i ett kylt glas tillsammans med antingen oliver, syltlökar eller citronzest.


Dry Martini är min absoluta favoritdrink. Jag gillar smaken av en bra Dry Martini, och är fascinerad av hur man med små medel kan variera en så enkel och avskalad drink. Trots att den har funnit med i snart 120 år så förändras den ständigt, och vår relation till den. Få drinkar väcker så starka känslor om detaljer och metoder, och historien om hur den skapades är fortfarande oklar. Den perfekta Martini-upplevelsen handlar inte enbart om själva drinken och komponenterna i den, glaset, omgivningen, musiken, utsikten och inte minst sällskapet är nästan viktigare.

Önskan om att få skapa något tillsammans med Lydén Distillery har funnits ett tag och till slut växte idén fram om en färdigblandad Dry Martini, som fick namnet DRAJJA. Att tillsammans skapa den, i vårt tycke, den perfekta Martini-ginen, matcha den med rätt vermouth, i rätt proportioner och ge alla möjligheten till att kunna njuta av en perfekt Dry Martini hemma, ”hvergang”, direkt från frysen, blir nu verklighet.

DRAJJA baseras på Lydén Distillery Dry Gin, som har höjts till 47% för mer smak och mer karaktär av citrus. Därefter har ett separat destillat av oliver och olivblad tillförts och sedan har DRAJJA blandats med fem delar gin, en del vatten och en del Dolin Dry Vermouth.

DRAJJA som vi har valt att kalla produkten är en färdigblandad Dry Martini på flaska, som avnjutes bäst direkt från frysen, i ett kyl glas tillsammans med antingen oliver, ett citronzest eller syltlökar.

DRAJJA finns på Systembolaget, 500ml, 37%, 349 kr. Mer information på Lydén Distillery´s hemsida.

Sponsrad reklam i samarbete med producenten. Bilder av producenten samt Gin Sweden.


Klocktornet Fräkne Torr Gin

Det lilla destilleriet i Bohuslän släppte nyligen sin tredje gin, en mer klassisk Dry Gin än de tidigare två, men med tydliga influenser av Bohuslän. Fräkne Torr är namnet på deras London Dry, den är fullmatad med enbär, och för att den ändå ska få den Bohuslänska identiteten så har de tillsatt en nypa tång och ett uns musselskal innan den destilleras två gånger i deras potstill, vilket gör den väldigt mild, torr och balanserad.

Västerås Gin

Salar och Emmelie driver Västerås Destilleri, och om man gör gin i Västerås så kommer givetvis kravet om att ta fram en gurkgin. Det tog paret tre år innan de gav med sig, men nu kan vi äntligen njuta av en ekologisk Västerås Gin med smak av bl.a. gurka.

Mic Drop Grapefruit Ultra Premium Dry Gin

Mic Drop Grapefruit Ultra Premium Dry Gin, den senaste ginen från Mic Drop Sweden, smakar som gin ska med ett extra lager av frisk grapefrukt En alldeles utmärkt gin för GT men som också levererar några härliga cocktails, gärna i sällskap med grapefrukt.

Åk till toppen