Livesändning

Dry Martini med Skånska Sprtifabriken

Jan Rothman från Skånska Spritfabriken arrangerade en livesändning om Dry Martini tillsammans med Jens från Gin Sweden.

Skånska Spritfabriken håller ofta livesändningar och då i regel med en väldigt uppskattade GT-provning. I höstas var det dags för en livesändning med Dry Martini och då ställer vi så klart upp. Jens som har provat en hel del Dry Martini och dessutom testat en del med Skånska Spritfabriken Dry Gin satte ihop en provning baserad på den ginen, Noilly Prat och olika garnish.

Sändningen genomfördes på plats på Spritfabriken i Södra Sandby och bestod av presentation av Skånska Spritfabrikens gin, Dry Martini och sedan en gemensam provning av fyra olika varianter, alla baserade på samma gin, samma vermouth men i olika mängdförhållanden och med olika sorter garnish.

Stämningen var minsta sagt hög på slutet av sändningen och vi tror att deltagarna lärde sig mycket och hittade sina olika preferenser för Dry Martini.

Jens hade i alla fall det riktigt trevligt tillsammans med Spritfabriken Jan Rothman framför kameran medan Emma och Kim Paulin skötte det praktiska.

 

 


Copenhagen Gin Fest 2024

Copenhagen Gin Fest har i många år varit årets stora event för oss. I år var första gången i ny lokal, men också sista gången ginfesten arrangeras i nuvarande format.

Revsunds Distillery Mylta Gin Cask Edition 2023

Nu släpps den nya årgången av Revsunds Mylta Cask i en begränsad upplaga om endast 420 flaskor. Smaksatt med hjortron och kardemumma, fatlagrad i 20 veckor på Sherry-fat och tappad på hela 48%. Vi har haft möjlighet att prova en flaska inför släppet och vi är riktigt imponerade.

Åk till toppen