Livesändning

Dry Martini med Skånska Sprtifabriken

Jan Rothman från Skånska Spritfabriken arrangerade en livesändning om Dry Martini tillsammans med Jens från Gin Sweden.

Skånska Spritfabriken håller ofta livesändningar och då i regel med en väldigt uppskattade GT-provning. I höstas var det dags för en livesändning med Dry Martini och då ställer vi så klart upp. Jens som har provat en hel del Dry Martini och dessutom testat en del med Skånska Spritfabriken Dry Gin satte ihop en provning baserad på den ginen, Noilly Prat och olika garnish.

Sändningen genomfördes på plats på Spritfabriken i Södra Sandby och bestod av presentation av Skånska Spritfabrikens gin, Dry Martini och sedan en gemensam provning av fyra olika varianter, alla baserade på samma gin, samma vermouth men i olika mängdförhållanden och med olika sorter garnish.

Stämningen var minsta sagt hög på slutet av sändningen och vi tror att deltagarna lärde sig mycket och hittade sina olika preferenser för Dry Martini.

Jens hade i alla fall det riktigt trevligt tillsammans med Spritfabriken Jan Rothman framför kameran medan Emma och Kim Paulin skötte det praktiska.

 

 


Klocktornet Fräkne Torr Gin

Det lilla destilleriet i Bohuslän släppte nyligen sin tredje gin, en mer klassisk Dry Gin än de tidigare två, men med tydliga influenser av Bohuslän. Fräkne Torr är namnet på deras London Dry, den är fullmatad med enbär, och för att den ändå ska få den Bohuslänska identiteten så har de tillsatt en nypa tång och ett uns musselskal innan den destilleras två gånger i deras potstill, vilket gör den väldigt mild, torr och balanserad.

Drajja

Lydén Distillery har i samarbete med Gin Swedens Jens Josefsson tagit fram DRAJJA. DRAJJA är en färdigblandad Dry Martini på flaska, som avnjutes bäst direkt från frysen, i ett kylt glas tillsammans med antingen oliver, syltlökar eller citronzest.

Västerås Gin

Salar och Emmelie driver Västerås Destilleri, och om man gör gin i Västerås så kommer givetvis kravet om att ta fram en gurkgin. Det tog paret tre år innan de gav med sig, men nu kan vi äntligen njuta av en ekologisk Västerås Gin med smak av bl.a. gurka.

Åk till toppen