Livesändning

Dry Martini med Skånska Sprtifabriken

Jan Rothman från Skånska Spritfabriken arrangerade en livesändning om Dry Martini tillsammans med Jens från Gin Sweden.

Skånska Spritfabriken håller ofta livesändningar och då i regel med en väldigt uppskattade GT-provning. I höstas var det dags för en livesändning med Dry Martini och då ställer vi så klart upp. Jens som har provat en hel del Dry Martini och dessutom testat en del med Skånska Spritfabriken Dry Gin satte ihop en provning baserad på den ginen, Noilly Prat och olika garnish.

Sändningen genomfördes på plats på Spritfabriken i Södra Sandby och bestod av presentation av Skånska Spritfabrikens gin, Dry Martini och sedan en gemensam provning av fyra olika varianter, alla baserade på samma gin, samma vermouth men i olika mängdförhållanden och med olika sorter garnish.

Stämningen var minsta sagt hög på slutet av sändningen och vi tror att deltagarna lärde sig mycket och hittade sina olika preferenser för Dry Martini.

Jens hade i alla fall det riktigt trevligt tillsammans med Spritfabriken Jan Rothman framför kameran medan Emma och Kim Paulin skötte det praktiska.

 

 


Hernö Botanical Flavoured Gin

Nyligen släppte Hernö sin första nya gin, bortsett från limiterade släpp, sedan Pink BTL Gin som kom 2020. Den här är, precis som föregångaren, ett statement mot saker som Hernö ogillar i utveckling inom gin-industrin, i det här fallet buzz words. Hernö Botanical Flavoured Gin är en ”no buzzword gin” vilket de menar är en avskalad gin med endast två botanicals och inget extra snack. Självklart är enbär av dem, och den andra är korianderfrö.

Drinkmässan i Göteborg

Närmare 7 000 besökare kom till mässan, smakade drinkar besökte utställarna, gick på provningar och föreläsningar.

Åk till toppen