Succé för

Drinkmässan i Göteborg

Nu har vi hunnit landa efter en intensiv och fantastisk helg på Drinkmässan. Det var fredagen den 19:e maj som mässan öppnade upp i Eriksbergshallen i Göteborg och fortsatt till på söndagen. Närmare 7 000 besökare kom till mässan, smakade drinkar besökte utställarna, gick på provningar och föreläsningar.

Mässan var helt klart en succé. Det kändes som att alla utställare var väldigt nöjda och stämningen bland besökarna var hela tiden hög. Vi såg också en ovanligt blandad publik för en alkoholmässa, olika typer av människor med olika intressen och förkunskaper besökte mässan.

Vi medverkade i samarbete med främst Hammars Bryggeri där vi dels arbetade i montern men framför allt höll i provningar och föreläsningar. Vi genomförde två Gin & Tonic-provningar för vanliga besökare och två för branschfolk. Syftet med provningarna var att visa på bredden av GT och försöka lära ut hur man kombinerar sin perfekta GT när det kommer till val av gin, tonic och garnityr. Här hade vi stöd och samarbete av flera fina producenter, Lydéns Distillery, Fjäre Gin, Norrbottens Destilleri, Stockholms Bränneri och Nigab, importör av bl.a. Hendricks.

Emil Lydén från Lydéns, Dennis Bejedal från Norrbottens och Casper Oldén från Hammars gjorde också gästspel på provningarna vilket gav deltagarna en möjlighet att möta och ställa frågor direkt till producenterna, något som verkade vara väldigt uppskattat.

I mässbaren framför en scen hade vi en presentation varje pass, och även där hade vi besök av producenter. Emil och Casper kom även dit, det gjorde även Linn Zackrisson från Fjäre och Robert Henrysson från Hammars.

På mässan deltog också ölen Göttänna, där vi inför mässan skapade en drink med deras öl och Fjäre Organic Dry Gin. Göttänna är en podd som drivs av Micke Målarn och Glenn Hysén så vår drink, en riff på Tom Collins, döptes givetvis till Glenn Collins och fanns att prova i deras monter.

Stort tack till arrangörerna bakom Drinkmässan, till alla våra samarbetspartners, till alla besökare och deltagare på våra events och till alla andra vänner och fantastiska människor vi mötte.

Vi hade ett par otroligt spännande dagar där vi utöver redan nämnda även träffade många andra vänner och kollegor från gin och drink-Sverige. Vi ser redan fram emot nästa år då mässan återkommer i Göteborg, och sedan även i Stockholm.

Se mer om mässan på deras hemsida eller följ dem på sociala medier.


Hernö Botanical Flavoured Gin

Nyligen släppte Hernö sin första nya gin, bortsett från limiterade släpp, sedan Pink BTL Gin som kom 2020. Den här är, precis som föregångaren, ett statement mot saker som Hernö ogillar i utveckling inom gin-industrin, i det här fallet buzz words. Hernö Botanical Flavoured Gin är en ”no buzzword gin” vilket de menar är en avskalad gin med endast två botanicals och inget extra snack. Självklart är enbär av dem, och den andra är korianderfrö.

Åk till toppen