Vår resa

Detta är berättelsen om Gin Sweden. Hur det började, hur det blev och starten på något nytt.

Början

Robert Henrysson köpte Hammars Bryggeri 2016 tillsammans med sin familj. Snart startar de serien Hammars Tonics. Tillsammans med sina kollegor Martin Dunelind, Per-Erik Sundström och Magnus Lekberg i bokförlaget Charles Wood Publishing kom han till ginskribenten Jens Josefsson med idén om att göra en bok om svensk hantverksgin och tonic.

Martin kontaktar sin vän Daniel Andrén som tillsammans med Lorenzo Guida driver Konceptism där också Anders Sandberg arbetade. Gänget hängde självklart på och grupperingen Gin Sweden var född.

Resan

Boken Svensk Gin producerades under pandemin. Medan fotografen Lorenzo Guida besökte destillerier över hela Sverige satt Jens Josefsson och Martin Dunelid på sina respektive kammare där de skrev kapitel och intervjuade destillatörer. Boken växte fram sakteliga och släpptes i juni 2021. Boken fick bra utmärkelser och vann flera internationella priser.

Efter bokprojektet går samtliga tillbaka till sina egna arbeten, projekt och intressen, men Jens bestämmer sig för att fortsätta bedriva verksamheten på nytt sätt.

Gin Sweden idag

I dag drivs Gin Sweden av Jens och hans fru Emma Trollpil. Båda har bakgrund inom hotell och restaurang, och har ett stort intresse för mat och dryck. Intresset för gin startades för drygt tio år sedan och har sedan växt. Jens är den som framför allt läser, skriver och blandar drinkar, medan Emma snällt ställer upp som försöksperson på det mesta, sköter administration och organiserar samt håller i kameran och designar. Emmas favoritdrink är GT men hon gillar också många olika typer av sours, inte minst Bees Knees och Clover Club. Jens klara favorit är Dry Martini men det blir också en hel del GT.

Bosatta i Danmark sedan drygt fyra år, numera i den lilla byn Guldborg på Lolland, tillsammans med två små hundar av rasen Italiensk vinthund, Asti och Inez. På dagtid drivs webbyrån Webmind tillsammans och mycket av den övriga tiden spenderas på och med gin.

Framåt

Framåt kommer vi jobba en hel del med sociala medier, med hemsidan och med nyhetsbrev. Vi kommer recensera gin, skriva om nyheter, besöka destillerier och barer och mycket annat som handlar om svensk gin och gin i Sverige. Framöver kommer vi utöka med olika former av marknadsföring och samarbeten, deltaga på mässor och events och så finns det en hel del annat spännande på idéstadiet.

Vi hoppas att ni följer oss på vår resa och vi hör gärna från producenter och importörer som önskar samarbeta.

Se här vad vi har gjort och här vilka tjänster vi erbjuder.

Åk till toppen