Barbesök

Stockholm Bränneri Brännerian

Vi besöker Stockholms Bränneris nya bar Brännerian

Stockholm Bränneri Brännerian

Brännerian är långt ifrån en vanlig bar och vårt första besök strax efter deras premiär var betydligt mer än en vanlig upplevelse. Att det är frågan om en bränneribar som sitter tätt ihop med bränneriet är det inget tvivel om. Vi startade vårt besök med en guidad tur bland pannor och botanicals innan vi tog plats i baren.

Själva baren är uppbyggd i en f.d. apoteksbutik, passande med tanke på att den nu rymmer en hel del apoteksflaskor och att gin startade som en medicinprodukt. Lokalen är öppen, modern och trevlig och servicen är som det personliga och varma mottagande vi är vana vid när det gäller gänget på Stockholms Bränneri.

Men det viktigaste då, drinkarna. Utöver ett bra sortiment av GT så imponerar även cocktail-listan. Ett väl genomtänkt och hållbart koncept med alla deras standradgin på kran, även tonicen kommer på kran men görs givetvis ordentligt så ingen billig syruplösning. Stort utbud av tidigare colabs finns om man vill smaka något sådant.

Drinkutbudet kompletteras dessutom med flera tillfälliga erbjudanden som veckans GT, veckans Gin & Juice och flera andra alternativ.

Brännerian är tänkt som en form av vardagsrum för Stockholms Bränneri och det är verkligen så det känns. Under kvällen får vi flera tillfälliga besök av personal som slutat för dagen och helt avslappnat umgås med oss som gäster.

Tanken var att vi skulle börja kvällen här för att sedan gå vidare till restaurang för middag och sedan hinna med någon annan av Söders fina cocktailbarer, men så blir det inte. När vi väl lullar ut från Brännerian är vi trötta, mätta och nöjda, hela kvällen spenderades där och allt var till stor belåtenhet. Brännerian kräver absolut ett besök när man är i Stockholm och vill ha en ginupplevelse utöver det vanliga!


Västerås Gin

Salar och Emmelie driver Västerås Destilleri, och om man gör gin i Västerås så kommer givetvis kravet om att ta fram en gurkgin. Det tog paret tre år innan de gav med sig, men nu kan vi äntligen njuta av en ekologisk Västerås Gin med smak av bl.a. gurka.

Mic Drop Grapefruit Ultra Premium Dry Gin

Mic Drop Grapefruit Ultra Premium Dry Gin, den senaste ginen från Mic Drop Sweden, smakar som gin ska med ett extra lager av frisk grapefrukt En alldeles utmärkt gin för GT men som också levererar några härliga cocktails, gärna i sällskap med grapefrukt.

Wet City Spirits Amicitia Organic Dry Gin

Wet City Spirits kommer, inte helt otippat, från Göteborg. Vi tar en titt på deras första gin, Amicitia Organic Dry Gin. Wet City startades 2021 av gänget som också driver Beerbibliotek. Här produceras självklart gin men också akvavit, kaffelikör, bitter och färdigblandade cocktails.

Åk till toppen