Barbesök

Stockholm Bränneri Brännerian

Vi besöker Stockholms Bränneris nya bar Brännerian

Stockholm Bränneri Brännerian

Brännerian är långt ifrån en vanlig bar och vårt första besök strax efter deras premiär var betydligt mer än en vanlig upplevelse. Att det är frågan om en bränneribar som sitter tätt ihop med bränneriet är det inget tvivel om. Vi startade vårt besök med en guidad tur bland pannor och botanicals innan vi tog plats i baren.

Själva baren är uppbyggd i en f.d. apoteksbutik, passande med tanke på att den nu rymmer en hel del apoteksflaskor och att gin startade som en medicinprodukt. Lokalen är öppen, modern och trevlig och servicen är som det personliga och varma mottagande vi är vana vid när det gäller gänget på Stockholms Bränneri.

Men det viktigaste då, drinkarna. Utöver ett bra sortiment av GT så imponerar även cocktail-listan. Ett väl genomtänkt och hållbart koncept med alla deras standradgin på kran, även tonicen kommer på kran men görs givetvis ordentligt så ingen billig syruplösning. Stort utbud av tidigare colabs finns om man vill smaka något sådant.

Drinkutbudet kompletteras dessutom med flera tillfälliga erbjudanden som veckans GT, veckans Gin & Juice och flera andra alternativ.

Brännerian är tänkt som en form av vardagsrum för Stockholms Bränneri och det är verkligen så det känns. Under kvällen får vi flera tillfälliga besök av personal som slutat för dagen och helt avslappnat umgås med oss som gäster.

Tanken var att vi skulle börja kvällen här för att sedan gå vidare till restaurang för middag och sedan hinna med någon annan av Söders fina cocktailbarer, men så blir det inte. När vi väl lullar ut från Brännerian är vi trötta, mätta och nöjda, hela kvällen spenderades där och allt var till stor belåtenhet. Brännerian kräver absolut ett besök när man är i Stockholm och vill ha en ginupplevelse utöver det vanliga!


Copenhagen Gin Fest 2024

Copenhagen Gin Fest har i många år varit årets stora event för oss. I år var första gången i ny lokal, men också sista gången ginfesten arrangeras i nuvarande format.

Revsunds Distillery Mylta Gin Cask Edition 2023

Nu släpps den nya årgången av Revsunds Mylta Cask i en begränsad upplaga om endast 420 flaskor. Smaksatt med hjortron och kardemumma, fatlagrad i 20 veckor på Sherry-fat och tappad på hela 48%. Vi har haft möjlighet att prova en flaska inför släppet och vi är riktigt imponerade.

Åk till toppen